Träning pågår för fullt!

Vi har tränat några gånger för Mari (Solviks stuteri), och Altiva har verkligen tagit till sig av de förändringar i ridningen som jag har gjort. Nu kan hon gå stadigare med bättre stöd på bettet. Något vi fortfarande har problem med är galoppfattningarna. Inte så att hon inte fattar galopp, utan att få till rätt galopp! Troligtvis är det handhavandefel, jag är lite sned i bäckenet och har svårt att sitta rakt över hästen. Dessutom är hon ganska mycket starkare i ena sidan, något som vi arbetar med.

Alla hästarna går på bete, Willona och Altiva har gått med munkorg, men Willona får slippa sin ett tag nu. Gamla damen börjar bli lite tunn. Altiva däremot håller sin lite stadiga övervikt men det har blivit bättre.

För att kunna rida i hettan har jag under semestern varit ute tidigt på morgonarna. Det är verkligen som bäst ute då! Inte alls mycket flugor och kryp!

Nästa vecka kommer veterinären för vaccinering och tandkontroll. Tänkte att jag skulle ta en diskussion om Altivas mun eftersom hon har en tendens att gå emot handen emellanåt. Jag har provat en hel del bett, men Sprenger Dynamic med fasta ringar är det som funkar bäst.

Hoppas att kunna lägga ut lite bilder från träningarna snart!

27 Jul 2014

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)